De gemeente Valkenswaard heeft 26 mei besloten om de Monseigneur Smetsstraat af te sluiten voor alle verkeer, met uitzondering voor ontheffingshouders. Door de aanleg van de Westparallel N69 vreest de gemeente dat deze straat als sluiproute gebruikt zal gaan worden. Maar het bestuur van Fietscrossclub Lion D’Or tekent hiertegen bezwaar aan. Aan deze straat is hun crossbaan gesitueerd en door de nieuwe maatregel zijn deze baan en het bijbehorende clubgebouw niet meer rechtstreeks te bereiken.

VALKENSWAARD24 / EVERT MEIJS

Voorzitter Evert-Jan Haarhuis verzoekt de gemeente om dit besluit niet door te voeren. “Vanaf Dommelen wordt de weg afgesloten voor auto’s en blijft de weg wel open voor brommers en fietsers”, zegt Haarhuis en vervolgt: “Onze leden komen natuurlijk veel met de auto, want je kunt niet met een BMX-fiets komen fietsen naar het oefenterrein.” Het resultaat van de voorgenomen afsluiting is volgens de voorzitter dat alle ouders moeten omrijden via Westerhoven of via De Kempervennen.

Haarhuis heeft uitgerekend hoeveel extra kilometers gereden moeten gaan worden om het oefenterrein toch te kunnen bereiken. Hij meldt in het bezwaarschrift dat omrijden via De Kempervennen minstens 13.000 kilometer extra kost en rijden via Westerhoven minimaal 30.000. “Wij gaan ervan uit dat de gemeente het aantal kilometers wat gereden moet worden om een sport te beoefenen binnen de gemeente toch tot een minimum wil beperken”, zo meldt hij in het bezwaarschrift.

Nu al zoeken
Het verbod voor de ouders is des te wranger omdat in het besluit is opgenomen dat ontheffingshouders wél toegang hebben tot het traject. “Voor bewoner en ondernemer Wijbenga wordt mogelijk een ontsluitingsweggetje gerealiseerd waar hij als aanwonenden wél gebruik van maken”, benadrukt Haarhuis. “De vuilniswagen, pakketbezorger en bezoekers van mijn handelsonderneming moeten nu al zoeken hoe ze hier kunnen komen”, vertelt Wijbenga, die voor het zakelijke verkeer ook doorgang wenst.

“Samen met TWC De Kempen moeten wij dus ook omrijden om ons adres te kunnen bereiken. Daarom stellen we de gemeente voor om de eventuele ontsluitingsweg niet alleen voor het ene privé- en zakelijke adres te laten gelden, maar ook voor ons en voor TWC De Kempen.”, zo besluit Haarhuis.

 

https://valkenswaard24.nl/home/artikel/66017/Fietscrossclub-tekent-bezwaar-aan-tegen-afsluiting-Monseigneur-Smetsstraat